Sari la conținut

Cum sa activam Two-Factor Authentication(2FA) in cPanel

Autentificarea în două factori (2FA) este o măsură de securitate avansată care necesită două forme de identificare: parola și un cod de securitate generat. Atunci când 2FA este activat, o aplicație de pe smartphone-ul dvs. generează un cod pe care trebuie să-l introduceți împreună cu parola pentru a vă autentifica. Fără acces la telefonul dvs., nu veți putea să vă autentificați.

Pentru a configura autentificarea în două factori, urmați acești pași:

  1. Accesați secțiunea de autentificare în două factori (Two-Factor Authentication – 2FA).

  2. Pentru a configura 2FA, veți avea nevoie de contul dvs. cPanel și aplicația 2FA menționată mai sus. Pentru a crea automat un link, scanați codul QR afișat împreună cu aplicația. Pentru a crea manual un link, introduceți contul și informațiile cheie furnizate în aplicație.

  3. Deschideți aplicația 2FA pentru a obține codul de securitate format din șase cifre. Aplicația generează un nou cod de securitate la fiecare 30 de secunde pentru contul dvs. cPanel.

  4. Introduceți codul de securitate format din șase cifre în câmpul numit „Cod de securitate” sau „Security Code”.

Notă: Codul de securitate trebuie introdus în termen de 30 de secunde. După expirarea timpului, aplicația va genera un nou cod format din șase cifre.

  1. Faceți clic pe „Two-Factor Authentication (2FA)” sau „Autentificare în două factori”.

Dacă întâmpinați o eroare de genul „Failed to set user configuration” (Nu s-a putut configura utilizatorul), codul de securitate introdus este nevalid. Aceasta poate indica o problemă cu data și ora setată pe server. Pentru a remedia această problemă, contactați furnizorul dvs. de găzduire sau administratorul de sistem.

Eliminarea autentificării în două factori: Pentru a elimina autentificarea în două factori, faceți clic pe „Remove Two-Factor Authentication” sau „Elimină Autentificarea în două factori”.

Reconfigurarea autentificării în două factori: Pentru a reconfigura autentificarea în două factori, faceți clic pe „Reconfigure”. Veți fi ghidați să urmați pașii de mai sus menționați în secțiunea „Cum configurăm autentificarea în două factori”.

Reconfigurarea 2FA pentru contul dvs. va anula configurațiile existente și nu vor mai produce coduri de securitate valide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *