Sari la conținut

Ce este Chat GPT ?

Chat GPT (Generative Pre-trained Transformer) este un model de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI, care a fost lansat în iunie 2020. Acest model este construit pe arhitectura Transformer și a fost antrenat pe o enormă cantitate de date lingvistice pentru a putea genera text coerent și adecvat într-o varietate de contexte.

Una dintre caracteristicile cheie ale Chat GPT este că poate fi folosit într-o varietate de scenarii de conversație, inclusiv asistență pentru clienți, consiliere psihologică, chatbot-uri de vânzări și multe altele. În timp ce modelul nu este perfect și poate fi supus unor limitări, acesta reprezintă o evoluție semnificativă în ceea ce privește capacitatea mașinilor de a comunica în mod eficient cu oamenii.

Pe lângă aplicațiile practice, Chat GPT a fost, de asemenea, folosit în mod extensiv în cercetarea științifică și a atras atenția comunității AI din întreaga lume. Deși există și alte modele de inteligență artificială, Chat GPT rămâne unul dintre cele mai avansate și capabile modele de conversație disponibile în prezent.

În concluzie, Chat GPT reprezintă un pas important în dezvoltarea inteligenței artificiale și promite să aibă un impact semnificativ asupra modului în care comunicăm și interacționăm cu mașinile în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *